ISI YALITIMI

En iyi ısı yalıtım malzemesi hangisidir?

İçindekiler

Neden Isı Yalıtımı Yapılmalı?

Isı yalıtımlı bir bina için oldukça önemli ve mutlaka uygulanması gereken bir faktördür. Günümüzde değişen iklim şartları, bölgelerin yağış alma farkları, ısı yalıtımında ki farklılıklar ve binaların ısınmasında kullanılan farklı özellikteki ısı sistemleri sebebiyle bir binanın çıplak bir biçimde bırakılmaması gerekir. Binanın hem iç mekanlarında hem de dış yüzeylerinde ısı yalıtımı şarttır. Binaların iç kısımlarında kullanılan ısı yalıtımları binaların daha sıcak olmasına ve enerji sarfiyatının en aza indirgenmesi ne olanak sağlamaktadır. Binaların dış alanlarında yapılan mantolamalar ise yazın sıcaktan kışın dışı soğuktan binayı korur. Bu sayede binadaki enerji sarfiyatı en aza indirilerek yazın soğutma kışın ısıtma masrafları düşürülmek amaçlanmaktadır. Bir bina tasarlanırken artık en çok mantolama sistemleri göz önüne alınarak tasarımlar gerçekleştirilmektedir. Binada kullanılan ısı yalıtım malzemelerinin ile maksimum performans sağlayacak ürünler arasından seçilmesi elzemdir.

En Çok Tercih Edilen Ürünler

Bir binada kullanılan ve en fazla tercih edilen ısı yalıtım malzemesi Eps’dir. EPS expanded polistren olarak bilinen, petrolden elde edilen, genellikle beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Aynı zamanda gri olanları karbon takviyeli ürünlerdir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz kuru hava bulunmaktadır.

 Ülkemiz şartlarında en fazla kullanılan, en kaliteli ve en iyi ısı yalıtımını sağlayan, aynı zamanda en ekonomik üründür. EPS levhalar binaların pek çok farklı alanlarına rahatlıkla uygulanabilen ve üzerine farklı uygulamalarla yapılabilen bir ısı yalıtım levha çeşididir. Uygulaması oldukça kolaydır. İmalatı da bu sebeple daha ekonomiktir. Pek çok binada EPS levhalara rastlamak mümkündür. Sizde imal ettiğiniz binalarda EPS levhaları kullanmak için ve EPS levha çeşitlerine göz atabilmek için kategorimizi incelemelisiniz. Birlik çatı olarak tüm ısı yalıtım malzemelerini en ekonomik fiyat çeşitleri ile sizler için bir araya getiriyoruz.

ISI YALITIMI ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir