Genel MANTOLAMA

Polikarbon Nedir Ne İşe Yarar ?

İçindekiler

Polikarbon plastik temelli bir malzeme olup pek çok alanda tercih edilen, ışığı ve ısıyı geçirebilen ve gün ışığına ihtiyacı olan alanlarda sık sık tercih edilen bir malzemedir. Polikarbon aklınıza gelebilecek pek çok alanda özellikle sağlık ve inşaat alanında tercih edilen bir üründür. Polikarbon cama plastik bir alternatiftir. Cam kullanılamayacak veya camın maliyetli olduğu sektörlerde polikarbon sık sık tercih edilmektedir. Polikarbon ürünler ekçok cam ürüne göre daha az maliyet çıkararak bilhassa inşaat alanlarında ve çatı imalatlarında tercih edilmektedirler. Polikarbon AVM gibi, fabrika gibi ve buna benzer büyük inşaat alanlarında cam yerine kullanılan bir üründür. Cama göre kat kat daha hafif ve binaya ekstra yük getirmeyen, cama en yakın özelliklere sahip, kimyasal maddelere, darbelere, ısıya ve çizilmelere karşı oldukça mukavemetli, cama en yakın özelliklere sahip, kimyasal maddelere, darbelere, ısıya ve çizilmelere karşı oldukça mukavemetli, gıdaya uygun bir üründür. Dolayısıyla özellikle sağlık ve gıda sektöründe de işe yarar bir özelliğe sahiptir. Ambalajlama sektörüne de polikarbona sık sık başvurulmaktadır. Polikarbon malzemeler oldukça dayanıklı, dışarıdan gelen darbelere karşı mukavemetli bir ürün grubu olduğu için pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilir özelliktedir. Polikarbon ile yapılabilecek imalatların bir sınırı yoktur, kolay şekillenebildiği için inşaat alanları başta olmak üzere gıda ve sağlık alanlarında da pek çok ürün grubunda rahatlıkla kullanılabilirler.

Polikarbon Levha Fiyatları ve Modelleri:

Polikarbon levha fiyatları kalınlığına göre değişmektedir, kalınlık arttıkça birim fiyatı da artmaktadır.

4 mm polikarbon fiyatı için tıklayınız . https://www.birlikcati.com.tr/polikarbon-4-mm-seffaf_10480.html

6 mm polikarbon fiyatı için tıklayınız https://www.birlikcati.com.tr/polikarbon-6-mm-seffaf_10479.html

8 mm polikarbon fiyatı için tıklayınız https://www.birlikcati.com.tr/polikarbon-8-mm-seffaf_10478.html

10 mm polikarbon fiyatı için tıklayınız https://www.birlikcati.com.tr/polikarbon-10-mm-seffaf_10481.html

Polikarbon ömrü ne kadar?

Polikarbon levhalar hava şartlarına bağlı olarak değişmekle beraber 10 yıla kadar ömrü vardır. Bir yüzeyleri UV film kaplıdır , film kaplı olan yüzey direk güneşe maruz kalacak şekilde uygulanmalıdır.

Polikarbon nasıl neyle kesilir?

Polikarbon levha kesimi oldukça basittir, spiral, dekupaj ve maket bıçağı gibi aletlerle kolayca kesilebilir. Kesim yaparken mastar kullanılması kesimin düzgün olması açısından kolaylık sağlar.

Polikarbon ısı geçirir mi?

Polikarbon levha ısı geçirgenliği şeffaf levhalarda fazladır, renkli olan türlerinde mavi, yeşil, füme gibi renklerde ışık ve ısı geçirgenliği düşer. Opak polikarbonlarda ısı geçirgenliği daha düşük olur. Aydınlatmanın az istenmesi gereken yerlerde renkli olanları tercih edilmelidir.

Polikarbon ölçüleri kaça kaç?

Polikarbon ölçüleri 210 cm eni 600 cm boyu olmak üzere standarttır. Satış şekli 210 cm x 300 cm ve 210 x 600 cm dir. Projeler için 210 cm standart olmak kaydıyla uzunluk olarak istenilen ölçüde yapılabilmektedir.

Polikarbon yanar mı?

Polikarbon levha yangın sınıfı B1’dir. Plastik olduğu için yanar, yüksek sıcaklıklarda erime yapar.

Polikarbon levha modelleri?

Polikarbon levhalar oluklu yüzeyi düzgün plastik ürünlerdir. Polikarbon renk seçenekleri şeffaf, Fü

me, kahverengi, mavi, yeşil, opak beyaz gibi renkleri mevcuttur.
Polikarbon kalınlıkları, 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 16 mm en çok satılan kalınlıklardır.

POLİKARBON ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir