ISI YALITIMI

Isı Yalıtımında Kullanılan Malzemeler ve Özellikleri Nelerdir?

İçindekiler

Isı Yalıtımı Nedir?

Isı yalıtımı tüm binaların enerji kayıplarını engellemek, daha sıcak veya iklim şartlarına daha uygun ortamlar yaratmak amacıyla uygulanan işlemlerin genel adıdır. Isı yalıtımı yalnızca binalarda değil binaların teknik alanlarında da uygulanmaktadır. Sıcak su boruları, hava akışının olduğu ısıtma sistemlerinin teknik aksamlarının yatılmasında kullanılan da pek çok farklı ısı yalıtım malzemesi bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra ağı pencerelerde ve doğramalarda kullanılan ısı yalıtım ürünleri de binanın hava akışının korunması ve normal düzeyde tutulması için elzem ve önemlidir. Bir ısı yalıtım malzemesini doğru seçebilmek için malzemelerin teknik özelliklerine hakim olmak ve doğru alanda doğru malzemeyi kullanabilmek amacı ile mutlaka hakim olması gereken bir konudur.

Isı Yalıtımı Malzemeleri Nasıl Olmalıdır?

Bir ısı yalıtım malzemesinin ısı iletim katsayısı küçük olmalıdır. Aynı zamanda ısı yalıtım malzemeleri hafif olmalı ve binalara ekstra yük yüklememelidir. Isı yalıtım malzemelerinin kokusu olmamalıdır. Suyu ve nemi hapseder ve edebilmelidir. Isı yalıtım malzemeleri bakteri ve haşerelerin yuva yapmasına elverişli olmamalıdır. Çürümeye karşı dayanıklı ürünler arasından seçilmelidir. İlk imal edildiği özelliklerini korumalıdır. Yanıcı olmamalıdır. Uzun ömürlü ve dayanıklı olmalıdır. İnsan sağlığına zararlı olmamalıdır. Ekonomik ürünler olmalıdır. Kolay taşınan bilmelidir. Tüm özellikleri bir arada bulunduran ısı yalıtım malzemeleri binalara uygulandığı takdirde ısı yalıtımları doğru bir biçimde gerçekleştirilmiş olacaktır, Bu sebeple seçtiğiniz ürünlerin bu şartlara uygun olmasına dikkat etmelisiniz.

Isı yalıtımını mantolama amacı ile yaptığınız zaman gözenekli ve lifli yapılarda ve ısı iletkenlikleri düşük olan ürünler seçmelisiniz. Belirli ölçülerde kesilebilir ve kolay şekillenebilir ürünler arasında seçim yapmalısınız. Yalnızca mantolama değil mekanik yol kumlarda da hasarlara karşı dirençli kaliteli ürünler arasından seçim yapmanız yaptığınız imalatın uzun yıllar boyunca teknik özelliklerini korunmasına olanak sağlayacaktır.

ISI YALITIMI ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir