ISI YALITIMI MANTOLAMA

Hangi Mantolama Ürünü Tercih Edilmeli?

İçindekiler

EPS mi XPS mi Taş Yünü mü?

Taşyünü ve XPS, EPS strafor malzemeler bina yapımında ısı yalıtımı sağlaması açısından tercih edilen mantolama malzemeleri arasında yer alan ürünlerdir. Bir bina yapılırken ısı ve ses yalıtımı ilk hedeflenen yalıtım sebepleri arasında yer almaktadır. Isı ve ses yalıtımını binanızda etkin bir biçimde yapmak istiyorsanız doğru yalıtım malzemesinin binanın doğru bölümüne yerleştirmeniz Hayati önem taşımaktadır. Taş yünü ve cam yünü gibi ürünler bilinen en kaliteli ve aktif ısı yalıtım malzemeleri arasında yer alırlar. Bu malzemeler aynı zamanda ses ve su yalıtımını da aktif bir biçimde gerçekleştirmektedirler.

Taşyünü ve EPS strafor köpük arasındaki farklar nelerdir?

Tasyünü natural kayaçlardan ve minerallerden üretilmektedir. EPS strafor ise petrol türevi kimyasallardan üretilmektedir. Isı iletim katsayıları oldukça yakın olmasına rağmen EPS strafor çevre için zararlı gazlar salgılamaktadır. Fakat taşyününde böyle bir risk ve salınım gerçekleşmemektedir. Dolayısı ile binalar için daha sağlıklı bir mantolama ortaya koymaktadır. Velakin EPS strafor taş yönüne göre daha uzun ömürlü bir yalıtım malzemesidir. Fakat taşyünü ısı geçirgenliğine sahip olmasa da nefes al abilen doğal bir ürünken EPS strafor nefes almayan bir üründür. EPS strafor ürünü ve XPS su yalıtımı konusunda oldukça başarılıdır, fakat taşyünü ürününde bunu söylemek mümkün değildir. Öte yandan taşyünü yanma mukavemeti oldukça yüksek bir üründür ve kolay kolay yanmaz, ve EPS ve XPS kolayca yanabilmektedir. Yangın ihtimali olan bölgelerde ve yangın yalıtımı sağlanması gereken binalarda taşyünü kullanmak daha mantıklı olacaktır.
Dolayısıyla Tüm bu ürünleri seçerken binanızın mahiyetine ve kullanım amacına uygun yalıtım malzemeleri seçmeniz önemli ve doğru bir karar olacaktır. Özellikle çatı yalıtımında taşyünü ürünler kullanmak yangın ihtimaline karşı doğru bir seçim olacaktır. Binalara uygun olarak seçilen yalıtım malzemeleri yüksek performans göstererek uzun ömürlü bir imalat olmasını sağlayacaktır.

XPS ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir