ISI YALITIMI MANTOLAMA

En iyi ısı yalıtım levhası hangisi?

İçindekiler

Isı Yalıtım Levhaları

Isı yalıtım levhaları dış cephe mantolama uygulamalarında en çok kullanılan EPS, XPS ve taşyünü olarak üçe ayrılmaktadır. EPS petrolden elde edilmiş olan ve kapalı gözeneklere sahip beyaz renkli bir levhadır. Bazı türleri karbon takviyeli olup gri renkte üretilebilmektedir. Bünyesindeki gözenekler hareketsiz ve kuru hava bulundurmaktadır. En ekonomik ısı yalıtım malzemeleri arasında yer almaktadır. Oldukça hafif olduğu için cephelere yük getirmez, dış etkenlere karşı mukavemetli olduğu için kalınlığı incelmeyerek performansı uzun ömürlü bir ürün olarak bilinmektedir.

En Çok Tercih Edilen Ürün

XPS ise petrol türevi bir üründen üretilmekte ve basınca karşı oldukça dayanıklı, ısı iletimi düşük ve bünyesine su almayan böylece sudan ve nemden etkilenmeyen bir üründür. Aynı zamanda da buhar direnci oldukça yüksek bir ürün olduğu için kolay kolay yıpranmamaktadır. Taşyünü levhalar, kireçtaşı,, bazalt gibi minerallerden elde edilmektedir. Erimiş camın ve erimiş taşın lif haline getirilmesi ile ortaya çıkan taşyünü

levhalar doğal ürünlerdir. %90 9’u hava boşluklarına oluşmaktadır Birgül kolaylıkla ıslanabilmekte ve ıslandığı zaman tüm özelliğini kaybetmektedir. Su itici malzemelerle desteklenmiş taşyünü ürünler son yıllarda sık sık karşılaştığımız taşyünü ürünler arasında yer almakta ve bu katkılar sayesinde su itme özelliği kazandırılmış ürünler ortaya çıkmaktadır. Tüm ısı yalıtım levhalarının kendi içerisinde bir görevi vardır ve binaların farklı alanlarında en iyi performansı sergilemek de görevlidirler. En iyi ısı yalıtım levhasının seçerken mutlaka binanızın özelliğine göre seçmeli ve buna göre satın almalısınız. Bina içerisinde ve dışarısında kullanılmaya uygun Tüm bu ısı yalıtım levhaları binanızı en iyi şekilde destekleyecektir. Tüm bu levhaları yanı sıra aynı zamanda dış cephe kaplama levhaları da son yıllarda iyi performans gösteren ürünler arasında yer almaktadır. Böylece binanın dış cephesi’nin daha dekoratif ve bakımlı görünmesi hedeflenmektedir.

ISI YALITIMI ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir