Genel ISI YALITIMI MANTOLAMA

Çatı Yalıtımında En İyi Malzemeler

İçindekiler

Çatı Arası Isı Yalıtımında En İyi Malzeme Nedir?

Çatı arası ısı yalıtımı binalarda en çok dikkat edilmesi gereken ve ısı kayıplarına karşı en hassas davranılması gereken yalıtım imalatlarından biri olarak bilinmektedir. Bu sebeple çatı yalıtımı yaparken seçilen malzemelerin mahiyeti oldukça önemli ve uygulanma şekli de hassas olması gereken bir imalat olarak bilinmektedir.  Çatı İmalatlarında genellikle su yalıtımı ve kaplama ürünleri seçilirken çok dikkatli davranılırken, çatı arası yalıtımı gözardı edilmekte ve özensiz davranılmaktadır.

Çatıda hangi ısı yalıtım malzemeleri kullanılır, İzocam camyünü, ode starflex camyünü, knauf eartwool mineralyünü gibi isimleri değişik fakat özelliği aynı olan camyünü çatı arası şilteler sıklıkla tercih edilmektedir.

Camyünü çeşitleri, camyünü şilte şeklinde ve levha şeklinde bulunmaktadır, şilte camyünleri rulolar halinde battaniye şeklinde serilerek uygulanan ürünlerdendir. Camyünü kalınlıklarına göre 8 ve 10 cm olarak bulunmaktadır. Camyünü çatı şiltesi üzeri folyolu ve folyosuz seçenekleri mevcuttur. Folyolu camyünü daha iyi ısı yalıtımı yapar mı? Camyünü üzerine kaplanan alüminyum folyo hem ürünün dağılmasını engeller hem de toz, nem, su buharı gibi dış etkenlerden camyününü korur böylece camyünü daha uzun ömürlü olur. Folyolu camyünü kaplaması ile birlikte çıplak camyününe göre da iyi bir ısı yalıtımı sağlar.

En İyi Çatı İzolasyonu Nedir?

En iyi çatı arası izolasyonu hangisi diye sıklıkla sorulmakta ve sorgulanmaktadır, çatı arasında bilinen en yaygın ürün camyünü olsa da taşyünü çatı arası ısı yalıtım levhaları camyününe göre daha iyi bir yalıtım sağlayabilmektedir. Çatı arasında taşyünü kullanımı zemine göre ve uygulama yapılacak yere göre kendi içerisinde değişir.

Taş Yünü Çeşitleri ve Özellikleri

Taşyünü çeşitleri, taşyünleri genellikle 60×120 levhalar halinde olmakla birlikte şilte şeklinde olan ve sanayi ve fırın yalıtımında kullanılanları da vardır. Taşyünü çatı arası şiltesi diye bir ürün çok sorulur fakat satışı yapılan ve her daim satıcı firma depolarında bulunan bir ürün değildir.

Taşyünü çatı şiltesi yerine, çatı arası taşyünü uygulama yaparken genellikle 60×120 levhalar halinde ve 50 yoğunluk taşyünü uygulanmaktadır. Levha taşyününde kalınlık 3-4-5 cm olarak bulunur. Yapacağımız yalıtımın değerini ve ısı iletimini artırmak istersek ürünün kalınlığını artırmamız yeterli olur. Örneğin 4 cm 50 yoğunluk taşyünü levhayı iki kat olarak kullanabiliriz.  Alçıpan asma tavan üzeri çatı arası ısı yalıtımında artık sıklıkla 5 cm 50 yoğunluk taşyünü kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Çatı ısı yalıtım malzemeleri, Camyünü ve Taşyünü genel kullanımı yaygın olarak  özellikle asma tavanlarda kullanılır.  Betonarme çatı aralarında eps ve xps ısı yalıtım plakaları yapıştırılmak suretiyle uygulama olarak ta yapılmaktadır.  Ahşap Çatı arası ısı yalıtımı için yanmama özelliğine sahip taşyünü kullanmak daha iyi ve doğru olacaktır.

Çatı arası ısı yalıtımı malzemeleri fiyatlarına web sitemiz üzerinden ulaşabilir, ürün özelliklerini inceleyebilir ve kolaylıkla satın alabilirisiniz.

EPS ÜRÜNLERİ

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir