İçindekiler

Yalıtım Neden gereklidir?

Binalarda ısı performansını sağlamak ve iklimlendirme gerçekleştirebilmek için son yıllarda kullanılan teknolojiler oldukça iyi performans sağlayarak enerji tüketimini en aza indirmektedir. Isı yalıtım sistemlerinde göz önünde bulundurulan ilk etkenlerden biri yazın sıcak havayı binalardan uzak tutmak, kışın ise içeride var olan sıcak havanın dışarıya çıkmasını engellemektir. Mantolama işlemleri belli bir planlama sonucu gerçekleştirilen tasarruf önlemleridir. Bir binanın tamamının giydirilmesi ve bu giydirme işlemi ile binanın içerisindeki iklimin bozulmaması kullanılan mantolama malzemeleri ile birebir ilişkilidir. Doğru seçilen mantolama ve yalıtım malzemeleri sayesinde bina içerisindeki havanın doğru bir şekilde organize edilmesi mümkün olmaktadır. Peki nedir bu malzemeler?

Yalıtımda Malzeme Seçimi

Mantolama dış cephesi’nin kaplanması ve ısı kayıplarının ortadan kaldırılmasıdır. Tüm bu kaplama işlemlerinin tamamına mantolama adı verilmektedir. En uygun ürünlerle yapılması gereken ve Büyük şehirlerde yeni yapılan binaların şartnamelerinde yer alan ve zorunlu olan bu işlem en iyi şekilde yapılmalı ve bina içerisindeki sıcak-soğuk iklimlendirmenin doğru bir şekilde gerçekleştirilebilmesi önemlidir.

Isı yalıtımı yapılırken taşyünü, cam yünü ve dekoratif malzemeler kullanılmaktadır. Bina içerisindeki ısı yalıtımının yanı sıra ses yalıtımı ve su yalıtımı da mantolama işlemleri arasında yer almaktadır. Mantolama işlemlerinde bilinen en iyi ısı yalıtım malzemesi taş yünüdür. Taşyünü hemen hemen tüm mantolama imalatlarında baş ürün olarak kullanılmaktadır. Binalarda mantolama stratejisi kullanılarak yapılan ısı yalıtımları hem akıllı hem de sürdürülebilir bir ısı yalıtımı çeşididir bir gün uzun yıllar dayanıklıdır ve en doğru ve en kaliteli malzemelerle yapıldığında bina ömrü boyunca varlığını yenileme işlemi gerektirmeden sürdürebilmek dedir. Kısacası kaliteli ısı yalıtım malzemeleri ile yapacağınız mantolama işlemi uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi performans göstermeye devam edecektir.

YALITIM ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir