Genel SU YALITIMI

Teras Su Yalıtım İzolasyonu

İçindekiler

Teras Su Yalıtım İzolasyon Malzemeleri Nelerdir?

Bir binanın ve bir konutun en önemli özelliklerinden biri su yalıtımı hassas yapılmış ve doğru uygulanmış olmasıdır. Yaz ve kış aylarında binalar sıklıkla kar ve yağmur suyuna, doğal olaylara maruz kalırlar. Binaların iç ve dış ıslak zeminleri ve duvarları doğru bir biçimde yalıtıldığı zaman bina içerisine su girişi engellenmiş olacaktır. Nem ve suyun bina içerisine girişinin engellenmesi ile binalarda nemlenme ve küf olayları, rutubet oluşumları en aza indirgenir. Su yalıtımları doğru bir biçimde yapılırsa tüm bu problemlerin hiçbiri yaşanmayacaktır. Teras izolasyonu, teraslarda su yalıtımı açısından en önemli noktalardan biridir. Teraslarda doğru bir biçimde yapılmış su yalıtımları bina içerisine su sızıntılarını tamamen engeller. Özellikle bir yaşam alanı olarak görülen ve bu şekilde oluşturulan teraslarda, yağmur suyu veya doğal olayların yaşanması dışında yıkama ve temizlik zamanlarında bina içlerine su girişinin engellenmesi oldukça önemlidir. Bu sebeple bina imalatı esnasında teras su yalıtım malzemeleri tercih edilmektedir. Teraslarda diğer tüm alanlardan daha incelikli ve dikkatli bir su yalıtım imalatı yapılmaktadır. Seramik altına uygulanan su yalıtımı ile binanın hem içinde hem de dışında su sızıntıları engellenecektir. Bu sayede binaların ömrü uzun olacak ve sıklıkla tadilata ihtiyaç duyulmayacaktır.

Teras su yalıtım malzemelerinin tamamını kategorimiz altından bir arada burada bulabilirsiniz. Teras su yalıtımında uzman markalar, en kaliteli ürün çeşitliliği, en indirimli ve uygun fiyat garantisi, kolay ödeme seçenekleri ve kredi kartı ile alışveriş imkanı sayesinde aradığınız su yalıtım malzemelerini temin edebilirsiniz. Teras su yalıtım malzemeleri bir arada bulabileceğiniz kategorimiz aynı zamanda hızlı ve kolay teslimat, ve piyasadaki en uygun fiyat garantisi ile karşınıza çıkıyor.

Teras Su Yalıtımında Hangi Uygulamalar Yapılır?

Teras su yalıtım ürünleri , açık teras su yalıtım ürünleri ve üzeri kaplanacak olan su yalıtım ürünleri diye ayrışmaktadır.

Üzerine kaplama yapılmayacak, su yalıtım malzemesi son kat olarak kalacak ise burada uygulanacak ürün en öncelikle uv (güneşe) dayanımlı olmalı, kış şartlarına dayanımlı olmalı, sıcak soğuk farklılıklarında zeminden kopmamalı, esnek özellikte bir ürün olmalıdır. Weber dry uv coat, weber dry fdf plus gibi ürünler.

Seramik, fayans veya şap atılacak teraslar da kullanılacak ürünler sürme yalıtım ürünleri ve bitümlü membranlar diye ikiye ayrılıyor.

Teras sürme yalıtım ürünleri de tek bileşenli kullanıma hazır ve çift bileşenli çimento esaslı ürünler diye kendi içerisinde ikiye ayrılıyor.

Tek bileşenli teras su izolasyon malzemeleri, kullanıma hazır bitüm esaslı ürünler ve akrilik reçine esaslı ürünler olmak üzere iki çeşit ürün bulunmaktadır. Tek bileşenli teras yalıtım ürününe örnek weber dry bitüm 1K, Osmanlı izolastik kauçuklu örnek olarak verilebilir.

Akrilik ve reçine esaslı sürme su yalıtım ürünü, weber dry ss-5 , weber dry fdf plus, Osmanlı suko 107 elfaylı ürünleridir.

Çimento esaslı sürme su yalıtımı ürünleri, iki bileşenli ürünler olup toz torba ve sıvı bileşenlidir. Tam elastik sürme su yalıtım ürünleri teras yalıtımı , teras su izolasyonu için uygun ürünlerdir. Çimento esaslı tam elastik ürünlere örnek weber dry ss-8 extra, weber dry ss-10 verilebilir.

Bitümlü membranlar 3 mm kalınlıkta -10 derece ve – 5 derece soğukta bükülmeli farklı marka ve kalştede 1metreye 10 mt ebatlarında ısıtılarak uygulanan ürünlerdir. Polimer bitümlü membranlar şaloma ile ısıtılarak uygulanır.

En iyi su yalıtım malzemesi hangisi diye soracak olursak, bu kadar çeşitten sonra hangi ürünün tercih edileceği biraz karmaşık gibi görünse de ürün detaylarını incelemek malzeme seçiminde bize daha iyi yardımcı olacaktır.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir