ISI YALITIMI MANTOLAMA SES YALITIMI

Yalıtım Malzemesi Strafor ve Taş Yününü Karşılaştıralım

İçindekiler

Strafor mu taş yünü mü?

Taşyünü bilinen en kaliteli ve en yüksek performanslı yalıtım malzemeleri arasında yer almaktadır. Taşyünü ile yalıtılmış olan binalarda, ses yalıtımlı, ısı yalıtımı ve su yalıtımı aynı anda kolaylıkla yapılabilmektedir. Taş yünü aynı zamanda yüksek ısı yalıtımlarını sağlaması sebebiyle fosil yakıtlara duyulan ihtiyacı en aza indirger, karbondioksit salınımını azaltır ve iklim değişikliklerine karşı üzerine düşen pozitif görevi gerçekleştirir. Taşyünü sıcağa karşı da oldukça mukavemetli bir ürünüdür ve bu sebeple yangının yayılmasında Büyük bir rol oynamaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığı zaman huzurlu alanlar imal etmek için taşyünü daha sık tercih edilmektedir.
Strafor ise ham petrolün yağ kısmından elde edilmekte ve plastik bir ürün sınıfında yer almaktadır. Soğuk virgülü sıcak ve ses yalıtımı için tercih edilen kalitesine göre mavi, yeşil ve beyaz tanecikli yapılara sahiptir. Strafor ürünler tüm yalıtım malzemeleri arasında en hafif ağırlığa sahip mantolama malzemelerisidir. Bu özelliği sayesinde binaları ekstra yük yüklemez, bakterilere karşı ise oldukça mukavemetleri. Ve bu sayede uzun yıllar boyunca imal edildiği günkü gibi dayanıklı ve etkin performanslı bir ürün olmaya devam etmektedir. Strafor pek çok farklı şekilde üretilebildiği için aynı zamanda dekorasyonu da görsel olarak sağlamaktadır. Dolayısıyla nakliyesi kolay, pratik, dışarıdan gayet estetik görünen ve ekonomik bir üründür.

Kullanım Alanlarına Göre Hangisi Tercih Edilmeli?

Taşyünü mü strafor mu diye ikilemde kalındığı zaman taşyünü ağır basacaktır. Kolay uygulanabilmesi ve yüksek performanslardaki ısı yalıtımı sayesinde strafordan daha etkin bir performans gösterecektir. Strafor iç mekanlarda kullanıma daha uygun bir üründür duvar aralarında tercih edilebilir fakat taşyünü binanın dış kısmında kolaylıkla kullanılabilen ve yüksek performans sağlayabilen bir yalıtım malzemesidir. Taşyününü aynı zamanda binanın tüm alanlarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

TAŞ YÜNÜ MALZEMELERİ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir