MANTOLAMA SES YALITIMI

Duvar Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

İçindekiler

Ses Yalıtımı Nasıl Yapılmalı?

Ses yalıtımı konusunda en çok imalat yapılan alanlardan biri duvarlardır. İzole edilmek istenen oda veya yaşam alanını önce duvarlardan izole etmeye başlamalıyız. Duvarlardan doğru bir biçimde izole edilen yaşam alanları ses yalıtımı konusunda daha konforlu bir hal almaktadır. Duvarlarda yapılacak ses yalıtımları ile komşunuzdan gelebilecek gürültüleri engelleyebilir, yaşam alanınızdaki mahremiyet sağlayabilirsiniz. Yapacağınız doğru bir ses yalıtımı sayesinde bina içerisindeki tüm gereksiz ses akışını durdurabilirsiniz. İhmal ettiğiniz binalarda dikkat etmeniz gereken ilk konulardan biri duvarlara yapılan ses yalıtımlarıdır. Konutlarda ve diğer binalarda kullanım amacına uygun bir biçimde yapılan ses yalıtımı ile yaşam alanlarının daha konforlu bir hale gelmesine ve sürdürülebilir bir ses yalıtımını imal edebilirsiniz.

Duvarlarda Kullanılan Ses Yalıtımı Ürünleri

Sünger yapıda olan ürünler, akustik ses yalıtım süngeri, viyol ses yalıtım süngeri, yumurta tipi ses yalıtım süngeri veya düz yalıtım süngerleridir.
Elastomerik kauçuk köpüğü ürünler, kauçuk yapışkanlı veya yapışkansız levhalar, panetti ses yalıtım ürünleri, nfaf kauçuk levhalardır.
Camyünü ses yalıtım ürünleri, camyünü duvar levhaları, camyünü klima levhaları, yoğunluğu artırılmış camyünü plakalardır.
Taşyünü ses yalıtım ürünleri, taşyünü ara bölme levhaları, taşyünü şilteler, yüksek yoğunluklu taşyünü levhalardır.

Duvarlarda yapılacak ses yalıtım imalatında kullanılan malzemeler genellikle sünger yapıda olanlar üzeri açık bırakılan müzik odası tarzı imalatlara uygundur, Taşyünü ve cam yünü katkıları ile oluşturulmuş özel duvar ses yalıtım ürünleri ise iki bina arasında komşu duvar ses yalıtımı için veya binanın tamamen kaplanarak dış gürültü engeli için kullanılan ürünlerdir. Duvar ses yalıtım ürünleri genellikle montajı diğer aksesuarlar ile yapılan, sürme İzolasyon malzemesi olmayan, yapıştırma teknikleri ile uygulanan ürünlerdir. En çok bilinen ses yalıtım malzemeleri arasında cam yünü ve Taşyünü katkılı ürünler bulunmaktadır. Cam yünü ve Taşyünü ürünler ses yalıtımı konusunda oldukça başarılı ve uzun yıllardır sektörde işin uzmanları tarafından tercih edilen ürünlerdir. Seçeceğiniz duvar yalıtım malzemesi sayesinde konut gibi projelerde yaşam alanlarında ki mahremiyet sağlayabilir, büyük ölçekli AVM veya insanların toplu olarak hareket ettiği bölgelerde ise ihtiyaç olan ses yalıtımını sağlayabilirsiniz.

Ses Yalıtımında Malzeme Seçimi

İki komşu arasında bulunan duvarların ses yalıtımı için bina imalatı sırasında çift sıra tuğla, gazbeton v.b ürünler ile imalat yapılmalı ve araya yüksek yoğunluklu taşyünü veya camyünü ürünler mutlaka konulmalıdır.

Komşu duvar ses yalıtımı sonradan imalat yapılacak ise, tek taraftan veya çift taraflı olarak yüksek yoğunluklu taşyünü veya camyünü levhalar duvara sabitlenerek imal edilebilir veya çıta kullanılarak çıta aralarında kullanılıp ön yüzey alçıpan ile kapatılabilir. Duvar ile ses yalıtımı arasında bırakılabilecek bir ses yutma boşluğu yapılan imalatı daha verimli bir hale getirecektir. Detaylı uygulama soruları için uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

SES YALITIMI ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir