İçindekiler
Mantolama dış ortamı ve iç ortamı birbirinden ayıran ve ısı transferini engelleyen doğru malzemeler kullanıldığında kışın soğuktan yazın ise sıcaktan koruyan, hava akışını engelleyerek iklimlendirme sistemlerinin enerjisine minimize eden bir bina giydirme yöntemidir. Mantolamayı binanızın koruyucu katmanı olarak hayal edebilirsiniz. Mantolama imalatı binanızın kıyafetidir, hem dekoratif olarak hem de ısı akışını engelleyebilmek için yapılacak en doğru imalatlardan biri olarak bilinmektedir. Mantolama yalnızca ısı yalıtımı olarak değil binanızın kıyafeti olarak ve cephe giydirmesi olarak hayal edebilirsiniz.
Mantolamada kullanılan malzemeler nelerdir?
Mantolama imalatı esnasında kullanılan malzemeler genellikle ısı yalıtım levhaları, yapıştırma harçları, ısı yalıtım sıvaları, dekoratif dış cephe kaplama sıvaları, donatı sıvaları, fileler ve plastik mantolama aksesuarlarıdır. Tüm bu ürünlerle doğru bir işçilik yapılarak hem ısı yalıtımına hem de dekorasyon adına mantolama imalatı yapmanız mümkündür.
Mantolama nasıl yapılır?
Mantolama imalatı işi yapan ustaya göre değişkenlik gösterebilmektedir ve pek çok farklı yöntem uygulanabilmektedir. 7 aşamalı bir imalat sistemi vardır ve genellikle bu sistem uygulanmaktadır.
Hazırlık esnasında mantolama yapılacak yüzeyler toz kir ve nemden arındırılır. Yerleştirme aşamasında mantolama için kullanılacak ürünler profil içlerine yerleştirilir. Akabinde levhalar yapıştırılır, mantolama levhalarının özel yapıştırıcıları bulunmaktadır ve bu yapıştırıcılarla uygulanması elzemdir., Yapıştırma işleminden hemen sonra levhaların yüzeye tam olarak yapılabilmesi için ve sağlam bir biçimde varlığını sürdürebilmesi için belirlenme işlemi yapılmalıdır, metrekareye 6 adet dübel kullanılmaktadır. Yerleştirme aşamasında mantolama yapılacak binanın köşe ve kenar birleşimlerinin uygulamadan sonra oluşabilecek ayrılmalarının engellenebilmesi için ve düzgün bir imalat elde edebilmek için aksesuarlar yerleştirilir. Sıralama aşamasında ise mantolama levhaların üzerine özel bir sıva yapılır. Bu Sıla çatlamaları, kopmaları ve diğer aşınmaları engelleyebilmek için donatı filesi ile birlikte uygulanmaktadır. Ardından sıva henüz kurumadan ikinci kat sıva yapılmalıdır. Tüm işlemler bittikten sonra dekoratif sıva ve boya kaplamaları uygulanmalıdır. Dekoratif işlemler mantolama uygulanan binaların daha iyi görünmesi ve eskimesinin azaltılması için özel sıvalar ve harçlarla yapılmaktadır. Ardından dilediğiniz renge boya bileceğiniz bir katman ortaya çıkmaktadır. https://www.birlikcati.com.tr/mantolama-malzemeleri
MONTALAMA MALZEMELERİ.