SU YALITIMI

Beton Su Geçirmemesi İçin Ne Yapmalı?

İçindekiler

Betona su yalıtımı yapılmalıdır. Su yalıtımı tüm binalarda ve tüm ıslak mekanlarda oldukça önemli bir imalat çeşididir. Yeni yönetmeliklerde binalar yapılırken uygulanan su yalıtımı eski binaların da ihtiyacıdır. Binanın daha sağlam olması, daha uzun yıllar boyunca ilk günkü gibi dayanıklı ve sağlam olarak varlığını sürdürebilmesi için binanın pek çok farklı noktasında temelde, perde duvarlarda, iç ıslak mekanlarda, balkon, teras vb. tüm alanlarda mutlaka su yalıtımı yapılmalıdır. Yönetmeliklerde açıkça belirtilen su yalıtımı özellikle beton alanlar da artık şart. Temel betonlarında binanın ana betonlarında ve tüm beton alanlarda su yalıtımı yapılması şarttır. Peki bu beton imalatları nasıl yalıtılmaktadır?

Temel Beton İmalatında su yalıtımı nasıl yapılır?

Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir. Aynı zamanda betonlara yapılan ekstra su yalıtımlarında gerek temel gerekse perde imalatları sonrası beton yüzeylerine sürme izolasyon malzemeleri ile yapılan yalıtımlar ( Örnek, Weber dry Bitüm 1K, Weber Dry 706 Plus, Weber Dry 1006 gibi bitüm esaslı ürünlerle ) veya Bitümlü App katkılı su yalıtım membranları, ( 3 mm -3 mm -4 mm polseyter keçeli membranlar, Proof membranlar), Benko kil örtüler sık sık tercih edilmektedir.

Soğuk derz ne demek?

Binaların iki farklı beton katmanı arasında oluşan beton birleşim noktalarıdır. Daha açıklayıcı bir tabirle temel beton ile perde beton dökümünde iki beton farklı zamanlarda döküldüğü için oluşan birleşim noktalarıdır.

Soğuk derz neye sebep olur ?

Sürekli su sızıntısına sebep olur, yalıtım yapılması oldukça önemlidir.

Soğuk derz su yalıtımı nasıl yapılır?

Beton dökümü esnasında iki beton arasına su ile şişen sızdırmazlık bandı ( Örnek; Weber Swell Tape, Su tutucu bant ) mutlaka kullanılmalıdır.

Betonun su geçirmemesi binanın da aynı şekilde suya karşı mukavemetli ve dayanıklı olması, küf ve rutubetin engellenmesi demektir. Bu sebeple binanın ana noktalarında beton imalatlarına su yalıtımı yapılması çok önemli bir husustur.

Islak hacimlerde su yalıtımı nasıl yapılır?

Islak hacim su yalıtımı çimento esaslı yarı elastik veya tam elastik sürme su yalıtım ürünleri veya elastomerik reçine esaslı kullanıma hazır sürme su yalıtım ürünleri ile yapılmalıdır.

Banyo, duş, wc gibi ıslak hacimli mekanlarda hangi su yalıtım ürününü tercih etmek daha uygundur?

Önerilen Ürünler, Weber dry ss-7 Easy, Weber dry SS-8 extra, Weber drs SS-10, Weber dry SS-5, Weber dry FDF plus gibi ürünlerdir.

Beton yalıtımı yapılırken weber su yalıtım ürünlerden faydalanabilirsiniz web sitemizdeki su yalıtım ürünleri kategorimizi mutlaka ziyaret edin. Tüm farklı su yalıtım imalatlarında kullanabileceğiniz ve özellikle beton yalıtımları da tercih edebileceğiniz weber su yalıtım ürünleri aklınızdaki kaliteli beton yalıtımları sağlayacaktır. Betona yapılan sürme veya karışımlı su yalıtım imalatları binalarımızın uzun ömürlü olması, kaliteli ve dayanıklı olması için yapmanız gereken en önemli adımlardan biridir.

SU YALITIM ÜRÜNLERİMİZ

Bunlar da İlginizi Çekebilir