SU YALITIMI

En İyi Teras Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Teras su yalıtımı ile ilgili yüzlerce farklı marka ve modelde ürünler olmakla birlikte çeşitli uygulama şekilleri de mevcuttur. Her terasın ihtiyacı olan ürün ve uygulama farklı olabileceği gibi, maliyeti açısından da tercihler değişmektedir. Tüm ürünleri ve uygulama yöntemlerini en ince detayına varacak şekilde anlatmamız oldukça zor fakat en belirgin yöntem ve ürünleri sizler için sıraladık.

1. Beton, şap, mozaik atılmış kaplamasız teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip yerlerde genellikle çıkur, çatlak alanlar oldukça fazla görünür ve beton altına su alma, nemlenme, küf yapma gibi durumlar sık görülür. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki su yalıtımı farklı, ısı yalıtımı farklı bir durumdur. Burada sadece su yalımı ile ilgili bilgiler yazacağız. Beton teraslarda kullanılmayan bir alan ise ve maliyeti düşük bir su yalıtımı yapmak istiyorsanız , bir kişinin kendi bile uygulayabileceği sıvı kıvamda bulunan ve likit membran diye adlandırılan kullanıma hazır su yalıtım ürünleri kullanılabilir. Yüzey düzeltme ve tesviye işlemleri yapılıp, gider sorunu çözüldükten sonra sürme yöntemi ile en az iki şeklinde uygulama yapılır. Tercih edilen ürün mutlava UV ( güneş ışınları) dayanımlı bir ürün olmalıdır. Sıvı membranlar bitüm esaslı ve elastomerik reçine esaslı ve poliüretan esaslı olmak üzere üç şekilde vardır. Örnek Ürünler; Bitüm esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Osmanlı İzolastik ‘’, Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry FDF Plus’’, Pliüretan esaslı sürme su yalıtımı için ‘’ Weber Dry Pur Basic’’ örnek verilebilir.

2. Seramik, mermer, traverten kaplı teraslarda su yalıtımı nasıl yapılır?

Bu tip teraslarda en çok sorulan soru görüntüyü bozmadan şeffaf bir ürünle yalıtım yapabilir miyiz oluyor. Şeffaf su yalıtım ürünleri farklı marka ve şekillerde satılmaktadır fakat bunların bir çoğu işe yaramamakta veya ömrü oldukça kısa olmaktadır. Şeffaf su yalıtım ürünleri mutlaka iyi bir sonuç ve uzun ömür için poliüretan esaslı olmalıdır bunu da sadece birkaç markada görebilmekteyiz ve biraz maliyeti yüksek ürünlerdir.

Örnek Ürün; Şeffaf seramik üstü su yalıtımı ‘’ Weber Dry Pur Trans’’

3. Beton, şap,seramik v.b kaplı veya daha önce işlem görmüş tüm teraslar için su yalıtımında , ekonomik bir ürün ile olacak ise Bitüm esaslı su yalıtımı, biz 5-6 sene problem yaşamayalım diyorsanız Elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtmı, biz terası kullanıyoruz diyorsanız çimento esaslı UV dayanımlı iki komponentli sürme su yalıtımı, uzun ömürlü bir su yalıtımı için Poliüretan esaslı sürme su yalıtımı yapılmalıdır.

Su yalıtımı denince akla ilk olarak ıslak mekanlar geliyor. Tüm ıslak mekan bölgelerde doğru bir su yalıtımı yapılması su sızıntılarını engellemek, bina içinde veya diğer dairelere su akışının engellenmesi, rutubet oluşumunun engellenmesi gibi konularda etkin bir rol oynuyor. Su yalıtımı yapmak tüm ıslak mekanlar için ve dış cepheler için, aynı zamanda çatı imalatları için gerekli olan bir durumdur. Özellikle teraslarda kullanılan su yalıtım ürünleri çok önemlidir. Teraslar binaların üstünde ise bina içlerine yağmur suyunun girişinin engellenmesi, teraslar bina içlerinde organize edilmişse yine bina içlerine su akışının engellenmesi için mutlaka doğru bir şekilde teras su yalıtımı yapılmalıdır. Peki en iyi teras su yalıtımı nasıl yapılır?

Teraslarda kullanılan su yalıtımında en fazla tercih edilen su yalıtım ürünlerinden biri weber sürme su yalıtım ürünleridir. Ülkemizin doğa şartlarına uygun olan weber sürme su izolasyon ürünleri, karo veya seramik altına rahatlıkla imal edilebilen ve uzun ömürlü olan bir su yalıtım ürünüdür. Üzerine farklı imalatlar yapılabilmesi sebebiyle daha kaliteli ve kalıcı olan sürme su yalıtım ürünleri ile çok uzun yıllar boyunca koruma sağlayabilirsiniz. Teraslarda bina ve daire içlerini oluşabilecek su sızıntılarını tam olarak engelleyen sürme su yalıtım ürünleri teras gibi ıslak mekanlarda mutlaka özenle yapılması gereken bir imalattır.

SU YALITIM ÜRÜNLERİMİZ

Bunlar da İlginizi Çekebilir