SU YALITIMI

Terasta Su Sızıntısı Nasıl Engellenir?

Teras gibi alanlarda su yalıtımı yapmak oldukça önemli bir konudur zira teras gibi alanlar yağmur suyunu, kar suyunu tutabileceği ve diğer doğa olaylarına kolaylıkla maruz kalabileceği için hassas bir imalat yapmakta oldukça önemlidir. Terasınızda su sızıntısı varsa dairenizin veya binanızın rutubet yapması olasıdır. Özellikle su alan binalar kolaylıkla rutubet yapabilir ve bu rutubet tüm binaya yayılabilir. Insan sağlığı için oldukça zararlı olan rutubet özellikle teras gibi alanlardan binaya yayılmaktadır. Peki terasta su sızıntısı varsa nasıl engellenebilir?

Su sızıntılarını engellemenin tek yolu suya karşı yalıtım yapmaktır. Suya karşı yalıtım yapmak oldukça basit bir imalatı ve gerek yeni binalarda gerekse eski binalarda kolaylıkla uygulanabilir. Günümüzde su yalıtımı denince akla ilk olarak sürme su yalıtım ürünleri gelmektedir. Sürme yalıtım kolay uygulanabilmesi, tüm zeminlere uygulanabilmesi ve çok dayanıklı bir ürün olması sebebiyle teraslarda bina içlerine yayılan su sızıntılarını kolaylıkla engellemektedir. Şayet teraslarında daire işlerinize oluşan bir su sızıntısı varsa sürme su izolasyonu malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Tüm zeminlere uygulayabileceğiniz sürme yalıtım ürünleri ile tüm mevsimlerde kolaylıkla su yalıtımı yapabilirsiniz. Yağışlı ve nemli olmayan günlerde su sızıntılarının olduğu bölgelere uygulayacağınız sürme su yalıtım ürünleri kısa süreler içerisinde kurur, su yalıtımına doğru bir biçimde gerçekleştirerek su sızıntılarını tamamıyla engeller.
Teras su yalıtım ürünleri nelerdir?
Teras su yalıtım ürünleri bitüm esaslı sürme su yalıtım ürünleri, elastomerik reçine esaslı sürme su yalıtım ürünleri, çimento esaslı iki bileşenli sürme su yalıtım ürünleri, poliüretan esaslı sürme su yalıtım ürünleri gibi çeşitleri vardır. Yüzey teşhisi sonrası uygulanacak ürün seçimi yapılmalıdır.

Teras su akıtıyor ne yapmalıyım?
Teraslar için geliştirilmiş kullanıma hazır likit membran veya çimento esaslı uv dayanımlı sürme su yalıtım ürünleri ile teras su yalıtımı yapılmalıdır.

Teras su yalıtımı tavsiye
Teras su yalıtımında kullanılacak ürün mutlaka ve mutlaka üzeri açık bırakılacak ise UV( Güneş ışınları) dayanımlı olmalı, elastik bir ürün olmalıdır. Ürün tercihi yaparken terasın yüzey teşhisi ( beton, şap, mozaik, seramik, mermer v.b) oldukça önemlidir. Astar uygulaması mutlaka yapılmalıdır.

SU YALITIM ÜRÜNLERİMİZ

Bunlar da İlginizi Çekebilir