ISI YALITIMI

En İyi Çatı Isı İzolasyonu Hangisidir?

İçindekiler

Bir binada iklimlendirme oldukça önemlidir ve enerji kayıplarını engelleyecek önemli bir adımdır. Bu sebeple kaliteli bir binada yapılmış olan tüm izolasyonlar öncelikle enerji kayıplarını engellemek için yapılmaktadır. Su izolasyonu, ısı izolasyonu ve diğer izolasyon çeşitleri tamamen ısı ve enerji kaybını engellemek, binanın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bir binada ısı izolasyonu yapmak duvarlardan başlar ve çatıyla son bulur. Çatı ısı kaçaklarını engellemek için mutlaka izole edilmelidir. Doğru bir çatı imalatı bina içerisindeki ısı kaçaklarını engeller, yazın daha serin kışın ise daha sıcak yaşam alanları oluşturmanıza yardımcı olur. Bir bina soğuk havayı ve soğuk iklim şartlarını öncelikle çatıdan almaktadır özellikle karlı havalarda çatıda uzun süre kalan kar binayı soğutabilmektedir.

Peki en iyi çatı izolasyonu nasıl yapılır?

Çatıları izole edebilmek için pek çok farklı yol ve yöntem kullanılabilmektedir.
1. Çatı imalatı yaparken izolasyonlu bir çatı kaplama ürünü tercih edilebilir, örneğin çatı sandviç paneli gibi.
2. Çatı imalatı sırasında çatı kaplama ürünlerinin kiremit, trapez saç, shıngle, arduazlı membran gibi ürünlerin altına ısı yalıtım malzemesi konularak ısı izolasyonu sağlanabilir. Genellikle bu yöntemde xps veya taşyünü ürünleri tercih edilir
3. Çatı imalatı sonrası, beton döşeme veya asma tavan üzerine serilerek ısı yalıtımı sağlanır. Bu yöntemde camyünü şilte, taşyünü levha, eps, mineralyünü levhalar tercih edilir.
4. Çatı imalatı sonrası alttan kaplama altına poliüretan sprey köpük veya bor ile püskürtme yöntemi tercih edilebilir.

Çatı için hangi ısı yalıtım malzemesi kullanılır?

Çatı ısı yalıtım ürünleri, Xps levhalar, taşyünü levhalar, camyünü şilte, mineralyün levha, eps gibi ürünler tercih edilir.

Sonuç olarak en iyi çatı izolasyonu için çatı imalat şekli oldukça önemlidir, her ürün uygulama yöntemine göre farklı performanslar gösterir. Çatı ısı yalıtımında kullanılacak ürünün kalınlığı, yoğunluğu önemli bir faktördür.
Isı yalıtım ürünleri fiyatları hakkında bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

ISI YALITIM ÜRÜNLERİMİZ

Bunlar da İlginizi Çekebilir