SU YALITIMI

Çatı İzolasyonunda Membran Seçimi

İçindekiler

Çatı İçin Hangi Membran Seçilmelidir?

Çatılar binaların nem oranını dengeleyebilmek için izolasyon alanında yapılması gereken imalatın en önemli olduğu noktalardır. Çatı izolasyonları su geçirmez malzemelerden özel olarak yapılmalı ve aynı zamanda bu imalat yapılırken kullanılan malzemelerin kalitesi yüksek olmalıdır. Çatılar için özel olarak üretilmiş en çok bilinen ve uygulanan çatı yalıtım malzemesi membranlardır. Çatılarda bitüm esaslı likit membran, bitüm esaslı rulo membran çeşitleri sıklıkla tercih edilmekte ve yine çatı izolasyonunda kullanılan en bilindik ve ekonomik, aynı zamanda performansı yüksek ürünler arasında yer almaktadır. Çatı izolasyonunda en önemli detaylardan biri çatının su almaması ve iyi bir su yalıtım katmanı sağlamasıdır. Zira çatı bina içerisine kolaylıkla su geçirebilecek bir konuma sahiptir. Yaz veya kış aylarında sürekli neme maruz kalan, kış aylarında çoğunlukla Yağmur ve kar gibi dış etkenlerle muhatap olan çatılarda kullanılan izolasyon tüm bu nem ve su akışını binanın içerisine aktarmamak için özel olarak tasarlanarak izole edilir. Bu sebeple çatı izolasyonunda kullanılacak membran çeşitleri hem kaliteli hem de doğru seçimler olmalıdır. Bahsini ettiğimiz membran çeşitleri çatılarda en fazla kullanılan membran ürünleri arasında yer almaktadır.

Çatılarda kullanılan su yalıtım membranı çeşitleri nelerdir? Kaç çeşit membran vardır ?

Membran çeşitleri, camtülü taşıyıcılı membranlar ve polyester keçe taşıyıcılı membranlar olmak üzere ikiye ayrılır. Camtülü taşıyıcılı membranlar 2 mm, 3 mm, 4 mm kalınlıklarında ve -5 , -10, -20 dereceye kadar soğukta bükülmeli olarak ta farklı seçenekleri vardır.
Polyester keçeli membran çeşitleri, P200 membran 2mm , P 300 membran 3 mm, P 400 membran 4 mm kalınlıkları olan ve -5, -10 , -20 derece soğukta bükülmeli ve üzeri alüminyum folyo kaplı olan seçenekleri mevcuttur.
Camtülü taşıyıcılı membran nedir? 50-80 gram/ m2 aralığında içerisine camtülü taşıyıcı yerleştirilmiş bitüm esaslı membranlardır. Camtülü taşıyıcılı membranlar yapışma mukavemeti en yüksek ürünler olarak karşımıza çıkarken, kolay yıltılabilme özelliğide dezavantajı olmaktadır. Camtülü membran tek başına kullanılmaz bir yalıtımın altına ilk katman olarak tercih edilmelidir.

Polyester keçe taşıyıcılı membran nedir?

İçerisinde 80-180 gram/m2 ağırlığında polyester keçe barındıran bitüm esaslı su yalıtım örtüleridir. Polyester keçe taşıyıcılı membranlar yırtılma yapmayan kopma mukavemeti yüksek ürünlerdir. Marka ve kalınlıklarını göre kaliteleri ve fiyatları değişmektedir.
Binalarınızda kaliteli bir çatı izolasyonu yapmak istiyorsanız ilk tercih edeceğiniz ürünlerden biri kaliteli markalardan seçeceğiniz membran ürünleri olmalıdır. Uygulaması kolay, uzun yıllar boyunca kaliteli bir biçimde uygulandığı noktada kalan, esnek ve kolay yırtılmayacak yapıda, bina içerisine hiçbir şekilde su ve yağmur suyu, kar suyu gibi dış etkenler geçirmeyecek özelliktedir. Birlik çatı olarak binalarınıza ihtiyacınız olan tüm membran ürünlerini ve özellikle çatılarını da tercih edeceğiniz en kaliteli ve en ekonomik özelliklerde membran ürünlerini sizler için bir araya getiriyoruz. Çatılarınız için ihtiyacınız olan tüm ürünleri ekonomik fiyatlarla satın alabilir ve kolay ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

MEMBRAN ÜRÜNLERİMİZ.

Bunlar da İlginizi Çekebilir