ISI YALITIMI MANTOLAMA

Isı yalıtımında en iyi malzeme hangisidir?

İçindekiler

Isı Yalıtımı Nedir?

Bir binada istenilen özelliklerden biride ısı kayıplarının en aza indirilmiş olması ve imal edilmiş olan binaların mevsimlere göre sıcak \ soğuk dengesinin korunmasıdır. Bunu yapmanın en kısa yolu ise mantolama imalatı yaptırmak ve mantolama imalatı ile kullanılan malzemenin en kalitelileri arasından seçilmiş olmasıdır. Mantolama imalatınızın en iyi şekilde yanıt vermesini istiyorsanız bazı ürünleri kullanmanız elzemdir

Mantolama yapılırken kullanılan malzemeler hangileridir?

Isı yalıtım levhaları: dış cephe mantolama uygulamasında kullanılırlar bu levhalar en sık mantolama uygulamasında kullanılan ürünler arasında yer alırlar. EPS, XPS ve taşyünü ısı yalıtım levhaları bu levhalara örnek verilebilmektedir.

EPS, karbon takviyeli ve gri renkte, petrolden elde edilen, farklı renkleri ve farklı özellikleri bulunan kapalı gözeneklere sahip bir ısı yalıtım levhasıdır. Gözeneklerinin kapalı olması sayesinde hareketsiz ve kuru havayı bünyesinde ihtiva eden bir üründür. Ülkemizde kullanılan ve dünya çapında bilinen en ekonomik ısı yalıtım malzemesi olma özelliğini taşımaktadır ve aşınmalara karşı dayanıklı, performansı ömür boyu sabit kalan özelliktedir.

 

XPS levhalar, EPS levhalardan farklı olarak suya dayanıklı, doğa dostu ve ısı iletkenliği az olan, üretimi esnasında yoğunluğunu arttırmak için pentan gazı kullanılan, bu gazın çevre kirliliğine neden olmayan bir ürün olması sebebiyle daha kaliteli ve daha çevreci bir ürün ortaya çıkmaktadır. Buhar direnci oldukça yüksek bir üründür. Bilhassa nemli ortamlarda kullanılmayan daha fazla müsait olması sebebiyle mantolama ürünleri arasında daha fazla tercih edilmektedir.

 

Taşyünü levhalar, erimiş camın farklı yöntemlerle lif haline getirilmesi ile üretilen, lif aralıkları 3-5 mikron arasında değerlere sahip, bilinen en doğal ve %99u hava boşluklarından oluşan bir üründür. Suyu kolay emer ve su emmemesi için son yıllarda taşyünü levha üretiminde su itici silikon malzemeler kullanılmaktadır ve bu sayede kuru kalması sağlanır.
Tüm temel malzemelerin yanı sıra dekoratif dış cephe kaplama sıvısı ile mantolama imalatları desteklenmekte ve görsel olarak daha iyi hale getirilmektedir. Tüm mantolama malzemeleri için ve mantolama malzemesi markalarını gözlemleyebilmek için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

ISI YALITIMI ÜRÜNLERİMİZ.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir